HomeCulturaPrima zi la Festivalul de Muzică Veche București

Prima zi la Festivalul de Muzică Veche București

Toamna se numără edițiile Festivalului de Muzică Veche București. În 2018, adăugăm istoriei noastre ediția a XIII-a, care se va desfășura în a doua jumătate lunii noiembrie. Invitații ediției vor fi anunțați în curând. 

Cu siguranță vom rămâne fideli misiunii noastre, aceea de a promova muzica veche europenană, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină. Vom îmbina în continuare muzica, vizualul şi teatrul, angrenând publicul într-o serie de povești culturale născute din timpuri vechi. Dar vor fi și elemente noi pe care abia așteptăm să vi le prezentăm. 

Pe curând! 

Festivalul de Muzică Veche București este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România și este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrului de consum cultural pe anul 2014 realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală). De asemenea, Festivalul este considerat cel mai important eveniment de muzică veche din Sud-Estul Europei iar în 2015 a devenit membru al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA). 
Din 2006, festivalul a reunit peste 400 de artiști din 16 țări care au concertat în aproximativ 50 de spectacole, au susținut masterclassuri, conferințe și prezentări de instrumente istorice.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -