HomeCulturaProbele de rezistenta si forta Strongman Mamaia 2017 - Editia 7

Probele de rezistenta si forta Strongman Mamaia 2017 – Editia 7

BUSTEANUL (Log lift)

O proba in PREMIERA la Strongman Mamaia 2017, va fi “ridicarea bușteanului” (Log lift).

Aceasta proba e una clasica in competițiile internaționale si una din acele probe in care se observa cel mai bine forța statica a sportivilor.

 
Bușteanul de fier poate fi ridicat pe număr de repetări cu o anumita greutate sau “maximal”, adică fiecare sportiv va face o repetare cu o greutate care va creste la fiecare runda, iar sportivul care va ridica cea mai mare greutate, va câștiga. Exista si posibilitatea ca 2 sportivi sa termine la egalitate proba, executând ambii cu aceeași greutate. Eliminarea sportivilor se face atunci când nu reușesc sa ridice o greutate. 

Recordul mondial la aceasta proba, ii aparține celui mai titrat strongman din istoria acestui sport, lituanianul Zydrunas Savickas, cu o greutate de 228 de kg in anul 2015, chiar sub privirile si aplauzele lui Arnold Schwarzenegger. 
Greutatea bușteanului la Strongman Mamaia, va varia intre 150-155 kg, pe număr de repetări.

 

 

JUGUL (Yoke)

Aceasta proba a devenit renumita in competițiile internaționale din cauza gradului ridicat de dificultate si mai ales pentru ca e una din probele in care se observa ușor superioritatea celor care au trenul inferior bine antrenat.

 
O proba care anul acesta a dat bătăi mari de cap sportivilor internaționali de top, la Arnold Classic Strongman, competiție ce se desfășoară anual in Ohio / SUA si face parte dintr-un festival special dedicat tuturor sporturilor ce conțin antrenamentele cu “fiare” si nu numai (sporturi de contact etc), organizat de nimeni altul decât Arnold Schwarzenegger. 

Anul acesta, jugul a cântărit nu mai puțin de 711 kg !!! Dar asta nu i-a speriat prea tare pe strongmanii de top si si-au încercat șansa cu aceasta greutate. 
Câștigătorul probei a fost americanul Brian Shaw (2.05 m, 203 kg) care a pur si simplu a mutat greutatea pe o distanta de 4 metri in timp record. 

Așadar, o proba care va fi văzută anual si la Strongman Mamaia, si care va avea o greutate mai mare de la an la an. Aceasta competiție s-a desprins de acel principiu in care toți sportivii pot alerga cu o greutate, iar departajarea pentru punctaj sa fie făcută după timpi si nicidecum după forța sportivului. A venit timpul sa arătam lumii ca si romanii au o gena extraordinara pe forța si astfel, nu va mai fi mult pana romanii ii vor înfrunta de la egal la egal pe străini. Numai prin astfel de stimulare se pot pregăti sportivii pentru a tine piept puternicilor străini.

 
In 2016, greutatea jugului a fost de 450 de kg, o greutate folosita in premiera într-o competiție românească! Deși nu au reușit decât 3 din 10 sportivi sa termine proba, cu siguranța toți sportivii au fost de admirat pentru curajul de a încerca totuși o asemenea greutate. Suntem siguri ca anul acesta, sportivii s-au ambiționat si s-au antrenat din greu pentru a reuși locuri fruntașe in aceasta proba. Greutatea probei de anul acesta va fi intre 500 – 550 kg, PREMIERA in Romania ! Romanii noștri vor fi la înălțime si vor demonstra ca nu suntem departe de gloria internaționala. Va garantam un spectacol de strongman cum nu veți mai vedea in aceasta tara! Va așteptam pe toți, de la mic la mare in Piațeta Perla Mamaia pe 12 august, ora 17 !

Citeste si: Evenimente Strongman Mamaia 2017 – Editia 7

UPDATE!

RIDICAREA GANTEREI (Dumbbell lift)

O alta proba clasica prezenta la ediția de anul acesta! 
Una din cele mai spectaculoase probe, care in trecut era des întâlnita in demonstrațiile de circ. 
Azi, a devenit una din cele mai grele dar si interesante probe. Sportivul trebuie sa ridice gantera de-asupra capului pe un număr cat mai mare de repetări. 
Noul record mondial la aceasta proba, a fost înscris acum 1 săptămâna de un bulgar extrem de bun in probele pentru umeri, Dimitar Savatinov, cu o gantera de 143 kg pentru o repetare. 
Gantera de la Strongman Mamaia 2017, va cântări intre 90 si 100 de kg.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -