Recomandare carte: Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului

0

Recomandări cărți: Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului (How Could This Happen: Explaining the Holocaust) de Dan McMillan

Mult timp Holocaustul a parut a fi incomprehensibil, o crima monumentala care depasea puterile noastre de descriere si explicatie. Istoricii au cercetat multe surse ale acestei tragedii, dar nici unul nu a unit diferitele cauze intr-o sinteza globala care sa raspunda la intrebarea: Cum a fost posibil un asa cosmar in inima civilizatiei occidentale?

In cartea “Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului”, istoricul Dan McMillan prezinta vasta cercetare asupra Holocaustului intr-o explicatie convingatoare si analiza cuprinzatoare a cauzelor multiple ale genocidului, dezvaluind cum o societate candva progresiva a efectuat aceasta crima. Holocaustul, explica el, a fost cauzat nu de unul, ci de mai multi factori – de la esecul Germaniei de a deveni o democratie pana in 1918, de accceptarea pe scara larga a antisemitismului si rasismului stiintific, de efectele primului razboi mondial care au intensificat diviziunile politice din tara si au redus drastic valoarea vietii umane in mintea unei intregi generatii. Sintetizand cu maiestrie numeroasele cause care au condus Germania la dezastru, McMillan arata cum mii de germani au facut genocide in timp ce milioane de oameni au privit cu indiferenta rece cum acest lucru a invaluit patria lor.

Persuasiva si convingatoare, cartea “Cum de s-a inamplat” explica cum o furtuna perfecta de circumstante sumbre, idei reuvoitoare si personalitati degradate au dezlantuit cele mai terifiante atrocitati din istorie.

90% Recomandată

Pentru mine personal, Holocaustul a fost tot timpul un mister. Cum ar fi putut un singur om conduca un popor si sa oblige mii de oameni sa participle la chinuirea si sacrificarea altor oameni. Stiam faptul ca Hitler era un bun orator, dar de la asta si pana la a ajunge sa speli creierul unor oamnei normal, pare a fi cale lunga. Cartea m-a ajutat sa inteleg mai bine faptul ca au existat o multime de intamplari care au favorizat cursul parcurs de Germania in timpul Holocaustului.

  • Nota noastră 90 %
  • User Ratings (1 Votes) 75 %
Share.

About Author

„Există o categorie specială de surzi: aceia care nu vor să audă decât ce spun ei.”

Leave a Reply

Powered by themekiller.com