HomeCulturaCarte si filmRomânca Sylvia Sidney - femeia perfectă de la Hollywood (1910-1999)

Românca Sylvia Sidney – femeia perfectă de la Hollywood (1910-1999)

Sophia Kosow, pe numele său de scenă Sylvia Sidney, o frumusețe răpitoare care i-a cucerit pe americani, în urmă cu un secol imaginea femeii perfecte de la Hollywood!, s-a născut pe 8 august 1910, la New York, în cartierul Bronx, fiica unor imigranți evrei din Rusia și România (mama sa Rebecca Kosow fusese o femeie modestă, o croitoreasă din Bacău care, prin căsătoria cu rusul Victor Kosow, a ajuns în America).

La scurt timp după nașterea fetiței, cei doi se despart, Rebeeca recăsătorindu-se cu Sigmund Sidney, cel care a adoptat-o pe fiica sa.

Caracterizată ca o adolescentă timidă și retrasă, Sylvia a fost încurajată de părinţii să iasă din casă si să socializeze.
La vârsta de 15 ani, fata a hotărât să devină actriţă, lucru care i-a bucurat pe părinţii săi şi care au încurajat-o şi au susţinut-o în drumul spre această carieră.

Ea a participat la școlile publice din New York, apoi la școala de teatru Guild Scoala din Manhattan 1921-1925.

Peste ani a mărturisit că viața artistică a fascinat-o dintotdeauna şi că a încercat mereu să fie cea mai bună pentru a deveni un nume în lumea cinematografiei şi a teatrului.

Conform biografiei actriței, primele roluri pe care le-a avut în spectacolele de la şcoală au propulsat-o în lume bună a filmului. Unul dintre spectacole a avut loc pe Brodway (avea 16 ani), iar prezenţa în public a unui critic a însemnat debutul Sylviei la Hollywood. Lăudată şi admirată, ea a fost rapid remarcată de cei mai buni regizori, ajungând în scurt timp muza celebrului Alfred Hitchcock.

La numai 20 de ani, Sylvia Sidney devenea celebră la Hollywood-ul anilor ’30.

A jucat alături de celebrii Spencer Tracy, Henry Fonda, Humphrey Bogart, James Cagney, Joel McCrea, Fredric March, George Raft şi Cary Grant.

Sidney a lucrat cu regizori ca Sternberg, Vidor, Fritz Lang (în a cărui primele trei filme americane, ea a jucat), William K.Howard, Alfred Hitchcock (pentru care a călătorit în Anglia), și William Wyler.

Se spune chiar că, în acele vreme, era o concurentă de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenită ulterior Prințesă de Monaco.

În 1973 a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din „Summer Wishes, Winter Dreams”, iar în 1982 a primit premiul „George Eastman”, pentru întreaga carieră.

Frumuseţe desăvârşită, chipul Sylviei Sidney a fost ales, la acea vreme, datorită formei ovale şi a simetriei perfecte, ca frumuseţe desăvârşită. „Alegerea noastră a fost una uşoară”, spunea, în urmă cu aproape 80 de ani, Wally Westmore, make-up-artist la compania Paramount.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -