HomeCulturaStephen Hawking avertizează cu privire la cea mai mare amenințare pentru Umanitate.

Stephen Hawking avertizează cu privire la cea mai mare amenințare pentru Umanitate.

Stephen Hawking a vorbit în ultimii ani cu privire la pericolele catastrofale cu care omenirea se confruntă în secolul 21. El a spus că ar trebui să fim precauți în încercarea de a contacta extratereștrii, avertizând că viața extraterestră avansată poate să nu fie prietenoasă față de noi și ar putea distruge rasa umană. De asemenea, el a declarat că ar trebui să fim precauți în crearea inteligenței artificiale puternice. Renumitul fizician sa alăturat lui Tesla Elon Musk, co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, și Demis Hassabis la semnarea unei scrisori, care a avertizat împotriva cursei militare de a crea arme cu inteligenta artificială.

Hawking a emis un avertisment pentru oamenii de știință de la Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN), despre pericolele Higgs Boson “Particula lui Dumnezeu”, susținând că ar putea iniția “un eveniment catastrofal”, un balon cuantic care se extinde la viteza luminii si ar putea distruge universul.

Recent, Hawking a abordat amenințarea despre care el susține ca poate fi mai mult mai periculoasă pentru viitorul civilizației umane decât roboți, extratereștri, sau particulele cuantice: lăcomia capitalistă. In timpul unei AMA Reddit, el a susținut că viitorul este plin de pericole agresive, deoarece sistemul economic global se bazează într-un ritm accelerat pe uzine operate automat.

“În cazul în care mașinile produc tot ceea ce avem nevoie, rezultatul va depinde de modul în care sunt distribuite lucrurile.” Hawking a continuat, “Toată lumea se pot bucura de o viață de lux în cazul în care bogăția produsă de mașinării automate, este împărțită, sau cei mai mulți oameni pot sfârși lamentabil săraci în cazul în care proprietari uzinelor automate nu redistribuie bogăția adusa de ele. Până în prezent, tendința pare să fie spre cea de a doua opțiune.”

În mod previzibil, un număr mare de răspunsuri dramatice a urmat. Multe comentări au fost de acord cu Hawking și au denunțat oligarhia globalistă, care se consolidează în prezent, la o rată de bogăție fără precedent. Răspunsurile au variat de la apelurile pentru o “revoluție sângeroasă”, trimiterea la filmele recente Elysium, Wall-E, și Zeitgeist 2.

Tema principală a discuției centrate în jurul valorii de automatizare a forței de muncă și modul în care ar afecta forța de muncă umană și economia mondială. Hawking pare să creadă că traiectoria noastră curentă va face o astfel de automatizare extrem de periculoasă pentru clasele de lucru.

Sursa: The Mind Unleashed.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -