China a anunțat că cea mai mare instalație fotovoltaică plutitoare (PV) de pe pământ a fost finalizată și conectată la rețeaua electrică locală. Aceasta este cea mai recentă realizare a guvernului chinez în efortul său de a reduce emisiile de carbon și de a conduce lumea în adoptarea energiei regenerabile.
Situat în orașul Huainan din provincia Anhui, instalația de 40 de megawați a fost creată de producătorul de invertoare PV, Sungrow Power Supply Co. În mod ironic, rețeaua plutitoare în sine a fost construită în fața unei foste regiuni miniere de cărbune.
Fermele solare plutitoare devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, deoarece designul lor unic abordează multiple aspecte legate de eficiență și planificare urbană. Aceste aparate plutitoare eliberează teren în zonele mai populate și, de asemenea, reduc evaporarea apei. Aerul mai rece de la suprafață contribuie, de asemenea, la reducerea riscului de atrofie a celulelor solare, care este adesea legată de expunerea pe termen lung la temperaturi mai înalte.
Aceasta este doar prima dintre numeroasele operațiuni de energie solară care apar în jurul Chinei. În 2016, țara a prezentat o instalație similară de 20 MW în aceeași zonă. China este de asemenea, țata cu cea mai mare stație de energie solară de pe pământ la Longyangxia Dam Solar Park, o unitate masivă de 10 kilometri pătrați.
Această tranziție la energia solară se datorează în mare parte costului scăzut al tehnologiei în sine.
Un raport anual publicat de NASA si NOAA a stabilit ca 2016 a fost cel mai cald an inregistrat la nivel mondial, marcand al treilea an consecutiv in care a fost stabilit un nou record pentru temperaturile medii globale. Acestea fiind spuse, dacă noi, ca specie, sperăm să inversăm această tendință gravă, inițiativele de acest gen și altele vor trebui adoptate pe tot globul. Și mici schimbări la domiciliu pot ajuta: Încărcătoarele solare pentru smartphone-ul dvs. sunt doar o modalitate de a vă reduce dependența de combustibilii fosili.