HomeCURIOZITATIObiectul misterios care a ieșit dintr-o gaură neagră a fost măsurat

Obiectul misterios care a ieșit dintr-o gaură neagră a fost măsurat

Recent, un obiect misterios a redefinit tot ceea ce credeam că știm despre găurile negre. Mai întâi de toate găurile negre ar trebui să sugă totul în ele, chiar și lumina. În al doilea rând, gravitatea este atât de puternică încât se credea că nimic din universul cunoscut nu poate ieși dintr-o gaură neagră.

Totul s-a schimbat când NASA a anunțat că un obiect foarte mare a ieșit dintr-o gaură neagră.

Și ce sa întâmplat? Ei bine, două telescoape spațiale ale NASA, care includea pe scurt Telescopul Spectroscopic Nuclear sau (NuSTAR), au observat această gaură neagră, un obiect mare foarte “brusc”, lansat de la mijloc sau “corona” . Imediat după acest eveniment remarcabil, un puls masiv de energie cu raze X a izbucnit din coroană. Acest eveniment pare să fi înșelat pe oamenii de știință de pe pământ.

Fiona Harrison, care este investigatorul principal pentru NuSTAR, a făcut o notă puternică, spunând că acest tip de fenomen este nemaiauzit și schimbă complet ceea ce ne-am gândit inițial despre modul în care funcționează găurile negre. Din fericire cu nivelul de tehnologie pe care noi, ca rasă am reușit să-l realizăm, am reușit să înregistrăm acest eveniment. Datele de la acest lucru ar trebui să ofere acum câteva indicații necesare exact pentru modul în care funcționează găurile negre și modul în care sunt structurate.

Universitatea din Saint Mary, Dan Wilkins, spune că,
 “Aceasta este prima dată când am reușit să legăm lansarea coroanei într-un izbucnire. Acest lucru ne va ajuta să înțelegem cum gaurile negre supermassive pun în putere unele dintre cele mai strălucite obiecte din univers “.
Calea Lactee este imensă și într-o regiune a galaxiei noastre, numită pur și simplu Sagetatorul A *, generează o serie de erupții la aproximativ zece zile. De la trecerea acestui an trecut, activitatea acestor erupții a crescut drastic, până aproape în fiecare zi. S-ar putea să te întrebi ce înseamnă asta. Să analizăm cercetarea de la astronomi pentru a vedea exact ce au reușit să pună împreună.

Utilizând resursele pe care astronomii le au la dispoziție, adică 3 telescoape spațioase, au reușit să pună împreună o conexiune cosmică extrem de fascinantă cu aceste rachete.

Gabriele Ponti, care este de la Institutul Max Planck pentru fizica extraterestră situată în Germania, a făcut acest comentariu interesant referitor la rachete,

“De mai mulți ani, am urmărit emisia de raze X de la Sgr A *. Aceasta include și trecerea strânsă a acestui obiect praf. Cu un an în urmă, am crezut că nu are niciun efect asupra Sgr A *, dar noile noastre date ridică posibilitatea ca acest lucru să nu fie cazul “.

Deci, pe scurt, se pare că am putut observa un fenomen care a schimbat complet modul în care am crezut că au funcționat găuri negre. Un obiect a ieșit de fapt din corona gaurii negre și după aceea a apărut un izvor de energie cu raze X, lăsându-ne complet derutați.

Doar recent, o echipă de cercetători au putut măsura obiectul misterios

Cu participarea Universității din Granada, o echipă de cercetători au reușit să prezinte o structură în vasta sistemului nostru solar, în ciuda faptului că este mai mult de cinci miliarde de ani-lumină distanță de planeta albastră pe care o numim acasă.

Doar pentru a pune această realizare într-o perspectivă diferită, galaxia noastră este imensă și am reușit să găsim un obiect care emite o cantitate enormă de energie, atât de mult încât energia sa poate fi comparată cu energia totală emisă de întreaga galaxie .

Cercetătorii au reușit să realizeze acest lucru, prin utilizarea așa-numitului efect de microlensing gravitațional, incident care este cauzat de stelele care aparțin galaxiei noastre, pot fi utilizate pentru a amplifica alte regiuni mici din quasar care conține acest obiect.

De asemenea, prin acest proces, cercetătorii au reușit să măsoare marginea interioară a discului de materie sau ceea ce ei numesc discul de acumulare care circulă în jurul acestui quasar special numit Q2237 + 0305, care nu se rostogolește neapărat limba foarte bine, deci un alt nume pe care-l trece este numit “Cross Einstein”. De-a lungul studiului schimbărilor în tipul de strălucire a celor patru imagini ale quasarului menționat.

Cercetător de la departamentul de Fizică și Cosmologie Teoretică UGR, Jorge Jiménez Vicente, explică faptul că,
 “Descoperirea acestei lucrări a fost că am reușit să detectăm o structură pe marginea interioară a unui astfel de disc mic, la o distanță atât de mare, datorită efectului de microlensing gravitațional. Ar fi echivalentul detectării unei monede euro la o distanță mai mare de 100000 de kilometri. “
În galaxia noastră, numai 1 din fiecare 500 de quasari este în general afectat de efectul de microlensing gravitațional. Informațiile pe care astronomii le-au câștigat din acest incident vor fi destul de utile pentru a ne ajuta să înțelegem quasarele, care pot fi esențiale pentru a ne ajuta să înțelegem cum sa născut și chiar că a evoluat galaxia noastră.
 “Posibilitatea de a detecta o mărire mare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -