HomeCURIOZITATIRespirând oxigen pur ar putea vindeca creierul după comoție.

Respirând oxigen pur ar putea vindeca creierul după comoție.

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au arătat că tratarea pacienților cu sindrom post-comoție cu oxigen pur ajută la regenerarea vaselor de sânge și a terminațiilor nervoase. Acest lucru ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor cognitive de la dureri de cap până la schimbări de dispoziție.

 

Cercetătorii au revizuit sesiunile de oxigen hiperbaric ca un posibil tratament pentru leziuni cerebrale susținute după o comoție. Potrivit unui raport elaborat pentru Congresul de către Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC), într-un singur an, aproximativ 2,2 milioane de vizite în camerele de urgență au fost pentru leziuni cerebrale traumatice (TBI). Majoritatea acestor leziuni sunt considerate ușoare și se numesc, în general, contuzii. Aceste leziuni sunt frecvente în sporturile de contact .

 

Majoritatea persoanelor care suferă de o comoție sunt capabile să revină la activitatea normală a creierului, dar până la cinci procente dintre suferinzi pot avea simptome pe termen lung. Acestea se numește sindrom post-contuzie și se poate manifesta cu dureri de cap, modificări ale dispoziției și alte probleme cognitive. Simptomele sunt cauzate de deteriorarea vaselor de sânge din creier.

 

Un studiu publicat în 2013 a arătat că tratarea pacienților cu sindrom post-contuzie cu oxigen pur a îmbunătățit semnificativ funcția cognitivă și calitatea vieții pentru participanți. Cercetările efectuate de o echipa de la Universitatea Tel Aviv din Israel, publicata in revista Frontiers in Human Neuroscience, arata exact cum acest tratament vindeca creierul. Shai Efrati, cercetătorul principal, a explicat că “Odată ce oxigenul suplimentar difuzează în zonele afectate, acesta furnizează energie și procesul de regenerare se poate întâmpla”. Oxigenul suplimentar a contribuit la regenerarea vaselor de sânge și a fibrelor nervoase.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -