HomeStil de viataSPORT SI SANATATE6 metode de a-ti proteja sanatatea cand stai pe scaun la birou

6 metode de a-ti proteja sanatatea cand stai pe scaun la birou

Potrivit medicilor, oboseala rapidă și durerea la nivelul mușchilor și articulațiilor este 75% cauzată de postura greșită la calculator și 25% de nerespectarea echilibrului dintre muncă și odihnă.

Noi am colectat pentru voi recomandările specialiștilor cu privire la modul de a sta corect la locul de muncă, astfel încât să nu existe probleme de sănătate.

Dureri la nivelul picioarelor

Nu încrucișați picioarele, nici la nivelul gleznei si nici la nivelul pulpelor. Aceasta agravează circulația sângelui, preseaza venele și provoacă disconfort sub formă de amorțeală și sindrom de picioare neliniștite.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să ajustați scaunul. Picioarele voastre nu trebuie să atârne, iar marginea scaunului nu trebuie să apese sub genunchi. Plasați picioarele pe podea sau pe un suport special astfel încât picioarele să fie îndoite la un unghi puțin mai mare de 90 °.

Dureri de spate

Adâncimea scaunului ar trebui să corespundă lungimii șoldului. Dacă stați pe un scaun prea mare, puneți o pernă sub talie pentru a prelua parțial greutatea. În caz contrar, veți aluneca și acest lucru va duce la tensiune și dureri de spate.

Scaunul ar trebui să aibă un spatar confortabil, cu o curbura naturală, astfel încât spatele să nu aibă forma unui semn de întrebare.

Nu vă grăbiți să vă schimbați poziția dacă vă simțiți incomod. Lăsați-vă mușchii să se obișnuiască cu postura corectă. Unii dintre ei se vor relaxa, iar postura va deveni confortabilă, dar nu se va întâmpla imediat.

Mainile obosite

Când lucrați la computer, mâinile sunt sub tensiune constantă. Greutatea și poziția greșită pot cauza durere surda și sacaitoare, precum și senzație de amorțeală în mâini dimineața.

Poziția umerilor și a antebrațelor va fi corectă dacă tastatura și mouse-ul sunt la nivelul cotului. Încheieturile ar trebui să fie drepte, nu întoarse în lateral. Mâinile trebuie să se îndoaie la coate la un unghi de 90 ° și să stea liber pe masă.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -