Home Stil de viata SPORT SI SANATATE Alimente care scad tensiunea arterială

Alimente care scad tensiunea arterială

0

Bananele

Am menționat că potasiul este esențial pentru scăderea tensiunii arteriale, deoarece ajută la scăderea excesului de sodiu. Este important să rețineți că consumul de alimente care sunt bogate în potasiu este mai benefic pentru organism decât consumul de suplimente.

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de potasiu și conțin de asemenea, proteine sănătoase, fibre, magneziu, vitamina B6 și vitamina C.

 

Usturoi și ierburi

Ca sfecla roșie, usturoiul conține oxid nitric care ajuta la creșterea arterelor, cunoscut si sub numele de vasodilatație. Acest lucru poate duce la scăderea tensiunii arteriale

Busuiocul, scorțișoara, cardamomul, ghimbirul și semințele de țelină sunt toate exemple minunate. Introducerea mai multor ierburi și condimente în dieta ta poate contribui, de asemenea, la reducerea cantității de sodiu.

 

Ciocolata neagra

Când vrei ceva dulce, ciocolata neagra este ideala. Un studiu la Harvard a constatat că consumul unui pătrat de ciocolată neagră în fiecare zi ajută la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arterială.

 

Aceștia au constatat că ciocolata neagră, atâta timp cât conținea cel puțin 50 până la 70% cacao, a redus tensiunea arterială la fiecare dintre cei 1106 participanți.

Mecanismul este probabil legat de flavonoidele sănătoase conținute în cacao, care ajută la dilatarea vaselor de sânge. Pentru a obține cele mai multe beneficii, căutați ciocolată cu conținut de 60-70% substanțe solide de cacao.

 

 

Hipertensiunea arterială este o afecțiune înfricoșătoare deoarece poate duce la o întreagă serie de complicații periculoase de sănătate, dar nu are simptome reale.

 

Și medicii iau în considerare acum nivelurile de tensiune arterială între 120/80 și 140/90, odată considerate normale, reprezentând o stare numită prehypertensiune. Persoanele cu prehypertenzie au de două ori riscul de a dezvolta boli de inimă ca persoane cu tensiune arterială mai scăzută.

 

Din fericire, hipertensiunea arterială este foarte tratabilă cu medicamente de la medicul dumneavoastră și cu câteva modificări ale dietei. În cazul prehypertensiunii, efectuarea acestor modificări precoce vă poate împiedica să dezvoltați în totalitate hipertensiunea arterială și să evitați necesitatea medicației.

 

După cum puteți vedea, multe alimente aromate și satisfăcătoare pot face parte din dieta zilnică.

Nu recomandam să omiteți examinările anuale, astfel încât să puteți depista din timp dacă aveți tensiune arterială ridicată.

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version