Home Stil de viata SPORT SI SANATATE Alimente care scad tensiunea arterială

Alimente care scad tensiunea arterială

0
alimente pentru tensiune

Tensiunea arterială ridicată este cunoscută și sub numele de hipertensiune, ceea ce înseamnă că pereții arteriali au presiune anormală. În timp, hipertensiunea arterială slăbește vasele de sânge și poate duce la boli de inimă, boli de rinichi, accident vascular cerebral și alte probleme.

De asemenea, poate trece nedetectat ani de zile, deoarece nu există simptome înainte de apariția altei boli. Este foarte important ca tensiunea arterială să fie verificată în mod regulat!

Anumiți factori de risc pentru tensiunea arterială ridicată, cum ar fi istoricul familiei, rasa, sexul și vârsta. Dar dieta și exercițiile joacă, de asemenea, o mare parte și asta este ceva ce poți controla.

În general, pentru a reduce tensiunea arterială prin dietă, consumați alimente bogate în potasiu, magneziu și fibre, dar mai scăzute în sodiu. Citește mai departe pentru o mulțime de sugestii de alimente excelente.

 

Frunze verzi

Sodiul este vinovat atunci când vine vorba de creșterea tensiunii arteriale. Potasiul vă poate ajuta rinichii să elimine mai mult sodiu prin urină, ceea ce, la rândul său, reduce efectele hipertensiunii. Frunzele verzi sunt o sursa fantastica a acestui nutrient critic, in special salata verde, rucola, frunzele si tulpinile de nap, spanacul, varza, varza de Bruxelles și frunzele – tulpinile de sfecla roșie.

Dacă nu sunteți un fan al lucrurilor verzi, bananele sunt de asemenea bogate în potasiu.

 

Fructe de pădure

Multe tipuri de fructe de pădure, în special afinele, sunt pline de compuși sănătoși numiți flavonoide. Flavonoide incluse în dieta te ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și scăderea tensiunii arteriale.

Flavonoidele oferă, de asemenea, o întreagă serie de beneficii antiinflamatorii și antioxidante organismului.

Aceste fructe gustoase sunt ușor de adăugat la dieta dvs.

 

Lapte degresat și iaurt

Calciul, găsit în abundență în lapte și iaurt, joacă un rol vital în constricția și relaxarea vaselor de sânge și prin urmare, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Calciul este, de asemenea, esențial în contracția și relaxarea mușchilor.

Așa cum a raportat American Heart Association, femeile care consumă cinci sau mai multe porții de iaurt pe săptămâna au șanse de 20% mai mici să dezvolte hipertensiune arteriala. Laptele degresat și iaurtul sunt surse recomandate de calciu, deoarece sunt lipsite de grăsimi, dar aveți grijă la conținutul de zahăr din iaurt.

 

Ovăzul

O dieta bogata in fibre si cereale integrale poate avea un efect benefic asupra tensiunii arteriale. Ovăzul le are pe toate. În doar 100 de grame de fulgi de ovăz veți beneficia de 10 grame de fibre, 352 miligrame de calciu și 359 grame de potasiu.

Acest lucru îl face unul dintre cele mai bune alimente dacă încercați să reduceți tensiunea arterială. Este, de asemenea, cu conținut scăzut de grăsimi, sodiu și oferă o mulțime de carbohidrați care ard lent. Adăugați fructe sau nuci pentru un plus de sănătate.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version