HomeStil de viataSPORT SI SANATATEDoctorii îi îndeamnă pe oameni să renunțe la Ibuprofen Imediat, iată de...

Doctorii îi îndeamnă pe oameni să renunțe la Ibuprofen Imediat, iată de ce

Sunteți predispus la dureri la nivelul gâtului, la dureri de artrită sau la dureri de cap? Dacă te bazezi pe pastile cum ar fi ibuprofenul, pentru a-ți ușura durerea, ar trebui sa te gândești mai bine.

 

Medicii susțin că administrarea ibuprofenului și a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene au anumite riscuri. Potrivit FDA, medicamentele non-aspirina antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot provoca atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. “Conform articolului publicat de FDA, chiar si utilizarea pe termen scurt a ibuprofenului poate creste riscul de a avea un atac de cord sau chiar un accident vascular cerebral.

 

Potrivit FDA, acest risc creste pe măsura ce continuați sa utilizați ibuprofen. Nu este necesar să aveți o boală cardiacă existentă pentru a fi expus la aceste riscuri, deși o astfel de condiție creste șansele dumneavoastră. Aceste riscuri fac ca ibuprofenul să fie deosebit de periculos pentru persoanele peste 40 de ani – vârsta la care riscul bolilor cardiace începe să crească. “

 

Aceste informații noi provin din rezultatele unui studiu cu peste 7 milioane de pacienți publicat în British Medical Journal. Studiul a arătat ca utilizatorii care au folosit orice tip de non-aspirina antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) in cele 14 zile care au precedat studiul a fost cu 19% mai mult probabil sa fie admiși intr-un spital pentru insuficienta cardiaca. Rezultatele afirmă, de asemenea, că efectul insuficienței cardiace depinde de dozare.

 

Potrivit studiului, non-aspirina antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) precum ibuprofenul pot crește riscul de insuficiență cardiacă cu aproape 20% și că acest risc variază foarte mult între tipul de non-aspirina antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) utilizat și doza utilizată.

 

Deși studiul a confirmat riscul insuficienței cardiace prin utilizarea de AINS, studiul mai arată că există în continuare “informații limitate privind riscul insuficienței cardiace asociate utilizării AINS individuale în practica clinică și în special, pe asociațiile lor de răspuns la doză. “

 

Studiul a constatat că un număr total de 92,163 din cei 7,6 milioane de persoane cărora le-a fost prescris un AINS au fost admiși în spital din cauza insuficienței cardiace. Cei care au fost admiși la spital au fost, în general, mai în vârstă, cu o vârstă medie de 77 de ani.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -