HomeStil de viataSPORT SI SANATATETop 5 plante care te ajuta sa dormi mai bine, perfecte pentru...

Top 5 plante care te ajuta sa dormi mai bine, perfecte pentru dormitor

Iasomie (Jasmine)

Are un efect blând, calmând corpul si mintea. Vei avea parte de un somn de calitativ, cu mai puțină mișcare și tulburări. Natural living afirmă că:

“Această plantă exotică are un efect blând, liniștitor pentru corp și minte. S-a demonstrat într-un studiu că reduce nivelul de anxietate, ceea ce duce la o calitate mai mare a somnului. Acest studiu sugerează că efectele pozitive ale unui somn liniștit si de înaltă calitate vă va aduce productivitate sporită în timpul zilei. “

  Lavanda (Lavender)

Nu numai că miroase minunat, dar de asemenea, reduce anxietatea si stresul, încetinirea ritmului cardiac și îmbunătățește somnul. Potrivit revistei Prevention:

“Cercetările arata ca mirosul de lavanda diminuează anxietate si insomnia. Intr-un studiu realizat la Universitatea din Marea Britanie din Southampton, cercetătorii au urmărit tiparele de somn la 10 adulți. Timp de o săptămână, jumătate dintre participanți au dormit într-o cameră, în care a fost difuzat ulei esențial de lavanda, în aer de-a lungul nopții; restul participanților într-o cameră similară, în care a fost difuzat ulei de migdale dulce. După o săptămână, grupurile au schimbat camerele. La finalul studiului, s-a dovedit faptul că, persoanele care au dormit în camerele unde a fost difuzat uleiul de lavandă, au avut o calitate mai mare a somnului cu pană la 20%”.

ALOE VERA

Plantele de Aloe Vera emit oxigen in timpul nopți și îmbunătățesc calitatea aerului și a somnului.. Potrivit reviste Healthy Holistic Living:

“Aloe vera este o planta de interior excelent, deoarece are o serie de beneficii și este ușor de întreținut! Aloe Vera a fost listată de NASA, ca una dintre cele mai bune uzine de îmbunătățire a aerului și a fost demonstrat faptul că, emite oxigen și pe timp de noapte. Nivelul crescut de oxigen, pe timpul nopții, ajută persoanele care suferă de insomnii și îmbunătățește calitatea generala a somnului. Aloe Vera este, de asemenea, cunoscută sub numele de “planta nemuririi” și poate fi reprodus cu ușurință. Răspândește această plantă medicinală peste tot în casa pentru beneficii maxime! “

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Foarte interesant, nu stiam de aceste plante si nici de efectul lor benefic. Voi incerca sa cumpar unele din ele, mai ales Edera pentru proprietatile sale benefice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -