Home Stil de viata SPORT SI SANATATE Top 5 plante care te ajuta sa dormi mai bine, perfecte pentru...

Top 5 plante care te ajuta sa dormi mai bine, perfecte pentru dormitor

1

Iasomie (Jasmine)

Are un efect blând, calmând corpul si mintea. Vei avea parte de un somn de calitativ, cu mai puțină mișcare și tulburări. Natural living afirmă că:

“Această plantă exotică are un efect blând, liniștitor pentru corp și minte. S-a demonstrat într-un studiu că reduce nivelul de anxietate, ceea ce duce la o calitate mai mare a somnului. Acest studiu sugerează că efectele pozitive ale unui somn liniștit si de înaltă calitate vă va aduce productivitate sporită în timpul zilei. “

  Lavanda (Lavender)

Nu numai că miroase minunat, dar de asemenea, reduce anxietatea si stresul, încetinirea ritmului cardiac și îmbunătățește somnul. Potrivit revistei Prevention:

“Cercetările arata ca mirosul de lavanda diminuează anxietate si insomnia. Intr-un studiu realizat la Universitatea din Marea Britanie din Southampton, cercetătorii au urmărit tiparele de somn la 10 adulți. Timp de o săptămână, jumătate dintre participanți au dormit într-o cameră, în care a fost difuzat ulei esențial de lavanda, în aer de-a lungul nopții; restul participanților într-o cameră similară, în care a fost difuzat ulei de migdale dulce. După o săptămână, grupurile au schimbat camerele. La finalul studiului, s-a dovedit faptul că, persoanele care au dormit în camerele unde a fost difuzat uleiul de lavandă, au avut o calitate mai mare a somnului cu pană la 20%”.

ALOE VERA

Plantele de Aloe Vera emit oxigen in timpul nopți și îmbunătățesc calitatea aerului și a somnului.. Potrivit reviste Healthy Holistic Living:

“Aloe vera este o planta de interior excelent, deoarece are o serie de beneficii și este ușor de întreținut! Aloe Vera a fost listată de NASA, ca una dintre cele mai bune uzine de îmbunătățire a aerului și a fost demonstrat faptul că, emite oxigen și pe timp de noapte. Nivelul crescut de oxigen, pe timpul nopții, ajută persoanele care suferă de insomnii și îmbunătățește calitatea generala a somnului. Aloe Vera este, de asemenea, cunoscută sub numele de “planta nemuririi” și poate fi reprodus cu ușurință. Răspândește această plantă medicinală peste tot în casa pentru beneficii maxime! “

1 COMMENT

  1. Foarte interesant, nu stiam de aceste plante si nici de efectul lor benefic. Voi incerca sa cumpar unele din ele, mai ales Edera pentru proprietatile sale benefice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version