HomeZona ITTUTORIALECat de importanta este viteza de incarcare a paginii pentru SEO. Cum...

Cat de importanta este viteza de incarcare a paginii pentru SEO. Cum poti imbunatati viteza de incarcare a unui site

Cand vine vorba de SEO lucrurile sunt destul de complicate si pentru a realizat o campanie eficienta toate detaliile trebuie atent analizate. Pentru a fii pe prima pagina in Google trebuie folosite tehnicile si instrumentele pe pe care le ai la dispozitie in vederea imbunatatirii aspectului site-ului, a functionarii acestuia, crearii retelei de linkuri interne si externe dar si cele legate de viteza de incarcare a paganilor.

 

Google pretuieste timpul internautilor, de aceea a dezvoltat o serie de algoritmi care sa masoare viteza de incarcare a paginilor, iar acest aspect este apreciat de internauti. Specialistii care furnizeaza servicii SEO au observat ca in opinia utilizatorilor de internet un site este perfect daca paginile sale se incarca intr-o secunda sau mai putin de o secunda. S-a observat ca paginile ce se incarca in mai  putin de trei secunde sunt considerate bune, iar cele ce ofera informatii dupa cinci sase secunde de asteptare sunt catalogate drept slabe.

 

Webmasterii au mai  observat ca si Google pune accent pe viteza de incarcare, clasand mai bine pe cele care sunt optimizate in acest sens, deci campanii SEO oricat de bine sunt organizate, pot deveni ineficiente daca viteza de incarcare a paganilor nu  este foarte buna. Iata o serie de metode care te pot ajuta sa imbunatatesti aceasta constanta.

 

Alege cu atentie serverul de hosting

Serverul de hosting este foarte important pentru viteza de incarcare paganilor. Un server dubios sau unul exploatat la capacitate maxima poate aduce prejuditii si asta pentru ca ingreuneaza mult viteza de incarcare a paganilor. Specialistii care furnizeaza servicii SEO recomanda alegerea unui server romanesc pentru domeniile romanesti care se adereaza utilizatorilor din tara. Dealtfel acestia atrag atentia si asupra serviciilor  complementare, de mentenanta si pastrare a datelor.

 

Integreaza corect imaginile

Multe site uri au probleme de incarcare a paginilor din pricina imaginilor prea mari. Dimensiunile mari actioneaza ca o piedica in incarcarea paginilor, de aceea trebuie optimizate prin redimensionare. Web masterii recomanda folosirea imaginilor corect adaptate temei, si daca acestea sunt prea mari trebuie folosite instrumente de comprimare, care le aduc la marimea dorita.

Specialistii atrag totusi atentia ca imaginile supuse procesului de comprimare isi pot pierde din calitate, de aceea trebuie verificate cu atentie pentru a-si pastra eficienta.

 

Folosirea de coduri curate

Codurile sunt foarte importante in optimizarea on page a unui  site, sunt in fapt sursa de recunoastere de catre crowleri, cu cat acesta sunt scrise mai curat cu atat sunt mai rapid descoperite. Specialisti in servicii SEO sustin ca interogarile inutile catre baza de date au efecte neplacute asupra vitezei de incarcare a paginilor. Acestia atrag atentie si asupra corectitudinii in procesul de scriere. In multe situatii site-urile au probleme de incarcare din pricina greselilor aparute in timpul tastarii.

 

Anuleaza pluginurile inutile

Platforma WordPress ofera utilizatorilor numeroase solutii si instrumente menite sa ofere personalitate fiecarui proiect. Totusi specialistii atrag atentia ca pentru a-l optimiza corect pe fiecare este important sa selectezi doar acele pluginuri care iti ofera beneficii, dar si asupra faptului ca prea multe pluginuri inseamna folosirea unui volum mai mare de resurse, deci si incarcarea paganilor este ingreunata. Webmasterii recomanda dezinstalarea sau stergerea completa a pluginurilor care nu sunt folosite, in acest fel este optimizata viteza de incarcare a paginilor.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -