HomeZona ITAPLICATII SI PROGRAMECele mai bune alternative gratuite pentru Microsoft Office

Cele mai bune alternative gratuite pentru Microsoft Office

Daca lucrezi cu persoane care folosesc Microsoft Office si se bazează pe funcționalitățile acestuia, nevoia de a folosi aceste programe le poate justifica prețul. Pentru restul dintre noi, exista o mulțime de alternative gratuite. In acest post veți găsi cele mai bun aplicații gratuite.

Nu uitați ca atunci când instalați oricare dintre aceste programe Gratuite de Office vei fi întrebat daca vrei sa se asocieze anumite formate de fișiere cu programele nou instalate.

LibreOffice

Cuprinzător si actualizat in mode regulat, singurul program Office gratuit de care vei avea nevoie.

LibreOffice are la baza proiectul OpenOffice.org, si este disponibil pentru Windows, OS X si Linux (este programul cel mai des folosit pe distribuțiile Linux).  Aspectul principal este ca se bazează pe OpenOffice, dar este mai rapid si cu actualizări mult mai frecvente.

La fel ca OpenOffice, LibreOffice este conceput in jurul standardelor Office, iar cele șase aplicații cu care vine acoperă cam tot ce ai putea avea nevoie.

  • Writer (procesare de texte)
  • Calc (foi de calcul, Excel)
  • Impress (prezentări)
  • Draw (diagrame si grafica vectoriala)
  • Math (formule matematice)
  • Base (baze de date)

Spre deosebire de Microsoft Office nu există nici un client de e-mail, cel mai probabil pentru că există atât de multe opțiuni excelente deja disponibile.

Aplicațiile LibreOffice au un format clar care amintește de versiunile mai vechi ale Microsoft Office. Nu e la fel de elegant ca Office 2016 sau 365, dar caracteristici sunt reprezentate de pictograme mari si clare, foarte ușor de folosit.

Dacă aspectul standard nu este suficient, comunitatea LibreOffice a creat sute de teme si extensii pentru a adăuga noi caracteristici software-ului Office gratuit și de a  le îmbunătăți pe cele existente, toate sunt disponibile pentru a le descărca și utiliza complet gratuit. Cu atât de multă putere și flexibilitate, nu poate exista nici o îndoială că LibreOffice este cel mai bun program Office gratuit.

 

Apache OpenOffice

OpenOffice primește actualizări mai rar fata de LibreOffice, dar oferă o stabilitate mai mare.

LibreOffice face aceleași lucruri ca si Apache OpenOffice si primește mai multe update uri, așa ca de ce te-ai gândi sa folosești Apache OpenOffice? Răspunsul este simplu, o stabilitate mai mare, un ciclu de actualizări mai rapide vin cu un risc crescut de instabilitate si bug-uri.

OpenOffice vine la fel ca si LibreOffice cu aceleași șase aplicații (Writer, Calc, Impress, Draw, Math and Base), iar interfața este similara. Totuși ii lipsesc din caracteristicile cu care LibreOffice vine, dar totuși ambele împărtășesc aceiași baza, astfel diferențele sunt puține si rare. Cu toate acestea LibreOffice vine cu o documentație superioara.

 

SoftMaker FreeOffice

Un program gratuit care oferă o compatibilitate excelentă cu documente Microsoft Office.

SoftMaker FreeOffice este disponibil pentru Windows și Linux (inclusiv pentru Android) și oferă editarea fără efort a fișierelor Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Acesta poate exporta de asemenea, fișiere ePub și PDF.

FreeOffice conține trei aplicații, procesare de text, foi de calcul și prezentări. Caracteristicile nu sunt la fel de bogate ca și la LibreOffice, graficele din foile de calcul nu sunt la fel de spectaculoase dar este mai rapid, se pot deschide documente Office și Word protejate cu parolă (cu condiția să cunoașteți parola) și acoperă Elementele de bază ale software-ului Office foarte bine.

Google Docs

Dacă sunteți în căutarea unui rival serios pentru Microsoft Office, Google Docs ar trebui să fie în capul listei.

Google Docs este deosebit de bun pentru munca în echipă, cu suport de utilizatori multipli și o evidenta excelentă de urmărire a documentelor, precum și aplicații mobile pentru iOS precum și Android.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -