HomeZona ITAPLICATII SI PROGRAMEGoogle Chrome adauga două noi funcții extrem de utile

Google Chrome adauga două noi funcții extrem de utile

Google lansează două noi setări de performanță pentru Chrome (Memory Saver si Energy Saver) care te vor ajuta sa economisești memoria RAM și durata de viată a bateriei.

Dacă folosiți un laptop și nivelul bateriei ajunge la 20%, Chrome va intra în modul Energy Saver, ceea ce va prelungi durata de viață a bateriei.

Modul Memory Saver te va ajuta sa reduci cu pana la 30% memoria RAM folosita de  Chrome, pentru a asigura o experiență de navigare cat mai rapidă.

În prezent eu am  deschise 29 de file in Google Chrome, daca si voi folosiți in mod intensiv mai multe ferestre, sigur veți fi interesați de noua actualizare.

În următoarele săptămâni, Google Chrome va lansa două noi setări de performanță pentru  a economisi memoria și energia bateriei. Actualizarea va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de sisteme Windows, macOS și ChromeOS odată cu lansarea update-ului Chrome 108.

Iată cum vor arata aceste doua noi funcții și cum să vă asigurați că descărcați actualizările.

Modul Energy Saver

modulul de salvare a energiei

Dacă folosiți un laptop și nivelul bateriei ajunge la 20%, Chrome va intra automat în modul Energy Saver, care va prelungi durata de viață a bateriei. Va putea face acest lucru prin limitarea activității de fundal și a efectelor vizuale pentru site-urile web care au elemente vizuale complicate, cum ar fi animații și videoclipuri.

Când actualizarea va avea loc, veți vedea o pictogramă in forma de frunză în colțul din dreapta sus al browserului vostru care vă va permite să activați modul de Economisire a bateriei. Când durata de viață a bateriei ajunge la pragul de 20%, modul de Economisire a energiei se va activa automat.

Modul Memory Saver

modulul de salvare a memoriei

Acest modul este extrem de util pentru persoanele care au mai multe file deschise simultan. Când modul de salvare a memoriei este activat acesta acordă prioritate filelor pe care le utilizați efectiv si va elibera memorie din filele pe care nu le utilizați,  filele inactive se vor reîncărca atunci când le veți accesa.

Google spune că noua funcție va folosi cu până la 30% mai puțină memorie pentru a asigura o experiență de navigare mai fluidă si mai rapidă. Când o folositi, veți vedea o pictogramă în colțul din dreapta sus care indică cât spațiu a eliberat Memory Saver.

Cum să vă actualizați browserul Chrome

Noua actualizare va fi disponibilă la nivel global în următoarele săptămâni. Pentru a vă asigura că utilizați cea mai recentă versiune de Chrome, urmați pași de mai jos:

  • Deschideți Chrome
  • În dreapta sus, faceți clic pe pictograma cu trei puncte.
  • Accesați Ajutor > Despre Google Chrome.
  • Faceți clic pe Actualizați Google Chrome. Dacă nu apare acest buton, înseamnă că aveți deja cea mai recentă versiune.
  • După ce ați actualizat, relansați browserul Chrome.

În Setări, ar trebui să vedeți un nou meniu din bara laterală Performanță cu aceste două funcții noi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -