HomeZona ITAPLICATII SI PROGRAMEMicrosoft confirmă că Edge va putea să utilizeze extensiile Google Chrome

Microsoft confirmă că Edge va putea să utilizeze extensiile Google Chrome

Microsoft a confirmat că, atunci când browserul Edge se îndreaptă către motorul de randare Chromium, care este utilizat de Chrome, competitorul principal, utilizatorii vor putea să instaleze extensii Google Chrome.

Extensiile sunt mici suplimente pentru Chrome, care oferă funcții suplimentare, cum ar fi adblocking, VPN, gestionarea parolei și multe altele. Edge a avut propriile extensii, dar selecția a fost foarte limitată în comparație cu colecția imensă și în continuă creștere a lui Chrome.

Prin sprijinirea extensiilor Chrome într-o versiune ulterioară de Edge bazată pe Chromium, Microsoft va aborda unul dintre cele mai mari handicapuri pe care le are browserul său web atunci când se află în competiție cu Chrome.

A apărut un cerc vicios în care, datorită popularității lui Chrome, dezvoltatorii se concentrau pe crearea extensiilor pentru Chrome și pe neglijarea Edge. Asta a încurajat oamenii să treacă la Chrome, datorită funcționalității sale suplimentare.

O versiune viitoare a aplicației Edge capabilă să utilizeze extensiile Chrome ar putea încuraja utilizatorii să rămână în browserul web implicit în Windows 10 și poate chiar să convingă utilizatorii de Chrome să pastreze Microsoft Edge ca browser principal

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -