HomeZona ITSECURITATE ONLINEPalo Alto Networks ridică miza în domeniul SASE

Palo Alto Networks ridică miza în domeniul SASE

Palo Alto Networks lansează versiunea 3.0 a tehnologiei SASE, concepută pentru a extinde conceptul de zero trust la dispozitive neadministrate, a securiza datele cu ajutorul inteligenței artificiale și a îmbunătăți performanța aplicațiilor pentru parteneri și clienți.

Adoptarea tehnologiei Secure Access Service Edge (SASE) a crescut pentru a răspunde nevoilor de muncă hibridă și la distanță, dar Palo Alto Networks consideră că implementările actuale SASE moștenite nu sunt suficient de performante și împiedică inovația și agilitatea. Astfel, compania a dezvăluit cea mai recentă versiune a soluției Prisma SASE pentru a aborda aceste probleme.

Compania de tehnologie consideră că inovațiile incluse în noul Prisma SASE 3.0 vor „asigura viitorul și transforma” forța de muncă, oferind capacități de zero trust pentru a securiza atât dispozitivele administrate, cât și cele neadministrate, cu ceea ce este considerat primul browser integrat nativ pentru întreprinderi, securizarea datelor bazată pe inteligență artificială și accelerarea aplicațiilor dinamice pentru a funcționa de până la cinci ori mai rapid. Acest lucru, a spus Palo Alto Networks, va oferi capabilități îmbunătățite pentru a combate multe dintre provocările întâmpinate de întreprinderi pe măsură ce se bazează pe date pentru a stimula afacerea.

Printre caracteristicile incluse în sistem, Prisma Access Browser este conceput pentru a proteja organizațiile cu un browser de întreprindere integrat nativ, care extinde protecția zero trust la dispozitivele neadministrate în câteva minute.

Compania a menționat că, din 2022, mai mult de jumătate dintre angajați, contractori și terți accesează datele corporative de pe dispozitivele personale, cum ar fi laptopuri și telefoane mobile. Profesioniștii IT pot monitoriza și atenua amenințările în timp real, permițând în siguranță forței de muncă să utilizeze orice dispozitiv pentru a accesa orice aplicație.

Tehnicile de accelerare a aplicațiilor se spune că oferă o creștere de până la 5x a performanței aplicațiilor în comparație cu accesarea acestora direct prin internet, pentru a asigura productivitatea maximă și securitatea. Prisma SASE cu App Acceleration este considerată prima soluție SASE din industrie care accelerează aplicațiile individual pentru fiecare utilizator, folosind tehnologia brevetată app-aware.

„Prisma SASE 3.0 răstoarnă abordările de securitate existente pentru a închide lacunele de securitate și a aborda provocările de acces,” a declarat Anand Oswal, vice-președinte senior și director general al diviziei de securitate a rețelelor la Palo Alto Networks, comentând lansarea.

„Problema securizării dispozitivelor neadministrate nu poate fi subestimată, la fel nici beneficiile App Acceleration și acuratețea clasificării datelor. Am adăugat capacitățile transformatoare pentru a securiza accesul pentru întreprinderea modernă.”

Palo Alto Networks colaborează deja cu furnizori de servicii cloud și aplicații pentru întreprinderi de top, inclusiv Amazon Web Services (AWS), Slack, ServiceNow, Google, Zoom și SAP pentru a îmbunătăți performanța aplicațiilor, oferind clienților comuni rate de răspuns mai rapide.

Comentând asupra a ceea ce ar putea însemna implementarea, Yulie Kwon Kim, vice-președinte de produs la Google Workspace a spus: „Google Workspace își extinde capacitățile de securitate lider în industrie cu un ecosistem de parteneri de securitate de top pentru a oferi clienților Workspace libertatea și flexibilitatea de a alege pentru a îndeplini cerințele lor individuale de securitate… Suntem încântați să vedem disponibilitatea Prisma SASE App Acceleration și beneficiile pe care le va aduce utilizatorilor Workspace.”

Brendan Ittelson, șeful departamentului de ecosistem la Zoom, a adăugat: „Zoom Workplace, platforma noastră de colaborare alimentată de AI, redefinește modul în care organizațiile se conectează și comunică, sporind eficiența și eficacitatea ca niciodată în timpul zilei de lucru.

„Prin asocierea cu App Acceleration de la Palo Alto Networks pentru Prisma SASE, nu redefinim doar modul în care echipele se conectează și colaborează, ci și asigurăm că fiecare interacțiune este protejată de securitatea lider în industrie și optimizată constant pentru cea mai bună experiență de utilizare.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -