HomeCulturaCarte si filmRecomandare carte: Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului

Recomandare carte: Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului

Recomandări cărți: Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului (How Could This Happen: Explaining the Holocaust) de Dan McMillan

Mult timp Holocaustul a parut a fi incomprehensibil, o crima monumentala care depasea puterile noastre de descriere si explicatie. Istoricii au cercetat multe surse ale acestei tragedii, dar nici unul nu a unit diferitele cauze intr-o sinteza globala care sa raspunda la intrebarea: Cum a fost posibil un asa cosmar in inima civilizatiei occidentale?

In cartea “Cum de s-a intamplat: Explicatia Holocaustului”, istoricul Dan McMillan prezinta vasta cercetare asupra Holocaustului intr-o explicatie convingatoare si analiza cuprinzatoare a cauzelor multiple ale genocidului, dezvaluind cum o societate candva progresiva a efectuat aceasta crima. Holocaustul, explica el, a fost cauzat nu de unul, ci de mai multi factori – de la esecul Germaniei de a deveni o democratie pana in 1918, de accceptarea pe scara larga a antisemitismului si rasismului stiintific, de efectele primului razboi mondial care au intensificat diviziunile politice din tara si au redus drastic valoarea vietii umane in mintea unei intregi generatii. Sintetizand cu maiestrie numeroasele cause care au condus Germania la dezastru, McMillan arata cum mii de germani au facut genocide in timp ce milioane de oameni au privit cu indiferenta rece cum acest lucru a invaluit patria lor.

Persuasiva si convingatoare, cartea “Cum de s-a inamplat” explica cum o furtuna perfecta de circumstante sumbre, idei reuvoitoare si personalitati degradate au dezlantuit cele mai terifiante atrocitati din istorie.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Similare

- Advertisment -